mandag 10. mai 2010

Rabarbra

Denne kraftkaren har iallefall tålt vinteren. I min farmors gamle kokebok "Frøken Schønbergs kokebok for hver dag i året" står følgende oppskrift på rabarbragrøt:


1, 5 kg rabarbrastilker
2 ltr koldt vann
omkr. 0,5 kg sukker
1,5 teske vaniliesukker
90 gr. potetesmel ell. sagomel


"Vask stilkene godt; skjær dem op og sæt dem over i det kolde vand. Sil saften, naar stilkene er utkokt, og la saften faa et opkok med sukkeret, vaniljen og potetesmelet, som er utrørt i litt koldt vand. Grøten maa bare saavidt faa et opkok med potetesmelet, ellers blir den seig."

For min egen del vil jeg tilføye at det skader slett ikke å legge i en god porsjon halve jordbær i grøten akkurat når den er ferdig. ...og ikke glem fløten når du skal spise den.


Med litt sol så blir det ikke lenge til jeg kan ta de første stilkene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar