Det ble en del tomater som ikke rakk å bli modne i drivhuset, og da tar jeg fram Guri-Anns oppskrift på sylta grønne tomater med løk. De ferdige glassene kan lagres lenge, og det er veldig godt å spise på kjøttretter. Gir også veldig god smak på ostesmørbrød, eller i gratinerte tacoskjell.
2 kg tomat
2 kg løk
1,5 dl 7 % eddik
1,5 kg sukker
5 - 10 nellikspiker
Tomat og løk snittes opp og legges 3 timer i en saltlake. Denne saltlaken lages av 3 l vann, 300 g finsalt og 1 dl sukker. Laken blandes sammen, men skal ikke kokes.
Sil av saltlaken, skyll litt i kaldt vann og renn godt av.
Rør sammen eddik og sukker slik at sukkeret løses sakte opp og blandingen blir svært tykk. Bland i tomat, løk og nellik og kok blandingen i 5 minutter, eller til det er blankt. Hell opp i rene varme glass.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar