mandag 2. januar 2012

Fisketur og blandaball

Etter mengder med julemat føles det riktig med nøktern husmannskost. Fra brygga er det fritt fram for å hente lyr og hyse nok til en kjempeporsjon med blandaball:

1 kg fisk, 1 kg poteter og 2 løk males og blandes med litt salt og 1 ss potetmel. Formes til store runde boller med hendene, og kokes i lettsalta vann i ca. 25 minutter. Serveres med bacon og kokt kålrot.

Kålrot burde være en enkel sak å dyrke i egen hage, men her har jeg innsett min begrensning. Bladene blir oppspist og rota markstukken. De er da veldig gode de jeg finner i butikken:)







2 kommentarer:

  1. Å ja det er godt :) Kalln sa senest i går at det har vært godt med blandaball :)
    Man det har ikke vært fiskevær i romjula.
    Kansje jeg skal lage saltfiskball i morgen,godt det og ;)
    Ha et herlig måltid :)

    SvarSlett
  2. Ja, kjenner æ lengter etter fiskemiddag nu, imorra blir det sprengt torsk til mæ og stekt kveite til mannen.

    Ha en fin kveld, hilsen Lisbeth :)

    SvarSlett