Nå de siste dagene i oktober er svarthyllbæra blitt modne. Det er ikke hvert år de rekker det, så i år må jeg benytte anledningen og lage mirakelsaft. Sønnen min var febervarm og forkjøla i går, og da er det ingen kur som er bedre enn en stor kopp varm mirakelsaft.
Oppskrift på tantes mirakelsaft:
2 liter svarthyllbær. Renset fri for stilker.
0,5 liter eple skåret i biter.
Ha dette i en kjele og fyll på med vann til det nesten dekker bær og epler. Kok ca. 15 minutter, og sil det gjennom en saftsil. (Ikke klem på posen, da blir safta grumsete.) Mål opp safta og kok opp med ca 6 dl sukker pr liter saft.
Dersom du tapper varm saft på rene flasker som er sterilisert i stekovnen, så kan safta stå seg kaldt hele vinteren gjennom. Har du ikke en kald matbod så blir safta like god om du fryser den. Et tips er å fryse mirakelsaft i isbitposer. En saftisbit i koppen, hell over med kokende vann, og vips har du en passe temperert forkjølelsesdrikk.
Miraklenes tid er ikke forbi !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar