lørdag 7. juli 2012

Rabarbrahagen

Rabarbra er en av mine favoritter i nyttehagen. Rabarbrasaft, rabarbrasuppe, pai, kake og dessert. Dessuten er den en ypperlig fargeplante som gir gult garn, og nydelige grønnfarger når det blir dyppet litt i indigo. Rabarbraen står på topp samtidig med at jordbæra rødmer, og de to sammen er en god match i både supper, saft og desserter.

Saftoppskrift:
Kok opp 4 dl vann, og legg i 1 kg rarabra som er skåret i biter. Kok ca 10 minutter før du siler gjennom en saftsil. La det stå og renne godt av, ikke trykk og klem. Kok opp igjen med 1/2 kg sukker pr liter avsilt saft. Tapp på varme flasker, eller frys den ned på gamle melkekartonger.

Ekstra god blir safta hvis du spanderer noen jorbær sammen med rarabrabitene når du koker første gang. Smaken av jordbær utfyller rabarbrasmaken og gjør safta mer fyldig.

Dersom du har kokt rabarbragrøt, er det på samme måte kjempegodt å legge noen rensa og oppdelte jordbær i grøten før du setter den til kjøling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar