mandag 28. mai 2012

Lunddokka lyser i år også

Lunddokke - Glaucidium palmatum, er min favoritt-staude, og også i år står den frodig og lyser hvit i det store bedet som har utviklet seg til en mellomting mellom staudebed og skogland. Skvallerkålen har blitt litt for kraftig i denne delen av hagen, så det er nok tid for en skikkelig omgraving. Jeg vet bare ikke om jeg tør å ta opp lunddokka. Jeg har prøvd å dele fra avleggere uten å lykkes, og jeg har sådd frø uten å få en eneste spire, så denne planten tar jeg ingen sjanser med.

5 kommentarer:

 1. så flott sammenplantning! Utrolig vakkert med de mørke peonene mot det andre. Lundklokke var et nytt bekjentskap, flott!

  SvarSlett
 2. Så flott den var da! Jeg måtte google denne, for jeg har ikke sett den før. Skifter den farge fra hvitt til lyslilla, eller så det bare sånn ut på bildet jeg googla? Nydelig!
  Du kan jo grave forsiktig rundt planten, for det er synd om den skulle ta skade! Skvallerkål er noe herk....
  Lykke til!

  SvarSlett
 3. Ååååå, så heldig du er som har en Glausidium palmatum. jeg har sådd denne, men så langt er det ingen spiring. Ta godt vare på din!

  SvarSlett
 4. Hei Krepsemor, min plante er helt hvit hele tiden, og skifter ikke farge. Jeg ble veldig forbauset første gang planten blomstret, for jeg hadde bare sett lilla planter i bøker og blader.

  SvarSlett