mandag 26. august 2013

Kreklingsaft

Krekling er vel ingen vanlig hagevekst, men gode bær er det iallefall. I helga har jeg plukket litevis av disse bærene, og nå blir det råsaft.

Bærene knuses, og det tilsettes 0,4 liter vann og 10 gram sitronsyre eller vinsyre, pr kg bær. Etter å ha stått kaldt i to døgn siler jeg bærmassen og rører inn 0,3- 0,5 kg sukker pr liter saft. For oppevaring  fryser jeg saften ned.
Dette blir en god drikke til mat, og et godt alkoholfritt alternativ.

2 kommentarer:

  1. jeg elsker disse bærene. de er utrolig gode ;-)

    SvarSlett
  2. Å, så heldig! Dette var jammen busker fulle av bær. Jeg liker også godt krekling, men har foreløpig bare blandet dem sammen med andre bær i saftkoking. Drikken din høres veldig god ut - håper jeg kommer over like store mengder som deg.

    SvarSlett