søndag 13. oktober 2013

Saltbakte rødbeter


Fortsatt står noe av avlingen ute. Rødbetene kom litt seint i jorda i vår, og de må få vokse så lenge som mulig. Når frosten kommer for alvor så skal de bli en middags-delikatesse. Rødbetene skal graves ned  i grovsalt i en ovnspanne, skall og stilkfeste skal sitte på. De bakes i ovnen i minst en time på 200 grader. Nydelig.

Rødbeter inneholder mye C-vitaminer, og er full av antioksidanter så de fortjener å bli brukt til mer enn til pynt på sylte og annet julepålegg. Rødbetesuppe, eller Bortsj, er en kjent rødbetrett fra Russland og Ukraina. Jeg har sett flere ulike oppskrifter på denne suppen, men selv lager jeg den som en god grønnsaksuppe med løk, gulrot og masse revet rødbeter . Det er viktig at den smakes til med litt edikk. Serveres med en rømmeklatt.

http://www.matnyttig.no/oppskrifter/bortsj.html

http://oppskrift.klikk.no/r%C3%B8dbetsuppe-(bortsj)/905/



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar