søndag 13. desember 2015

Vinter-beskjæring av drueranken.Drueranken min har stått i drivhuset i 13 år, og dersom den fikk lov ville den fylt hele drivhuset. Hver år gir den oss rundt 20 kg søte blå druer, og det er akkurat passe, den behøver ikke bli større nå.


Beskjæring må kun skje i desember står det i hageboken min, og det har jeg fulgt, det vil si hard beskjæring skjer bare i desember. I løpet av sommeren blir årsskudd stadig klippet og holdt i sjakk slik at tomatplantene også skal få litt sol, og det har den aldri tatt skade av.
Planten står med røttene i bakken, og røttene har fri tilgang til å ta seg ut av drivhuset, ettersom dette ikke har grunnmur. Dette har gått fint  her i Trøndelag, også i lange og kalde vintre. Når april kommer setter jeg på en ovn som frostvakt i drivhuset slik at knoppene som sveller på varme dager, ikke skal fryse natta etterpå. Det er eneste form for ekstrapleie den får. Den ble kjøpt på salg på høsten, med uleselig navnelapp, så jeg vet ikke hva den heter, men uansett navn så trives jeg med å ha den i drivhuset, og trives med å ha en hagejobb som må gjøres i desember.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar