søndag 25. mars 2012

Clafoutis - godt fra fryseren på søndag

Når det vokser og gror under plantelyset, og det lover godt for nye avlinger i sommer, kan jeg med god samvittighet tømme fryseren for godsaker fra i fjor. Til søndagskaffen tror jeg det blir Clafoutis med bær:

- 350 g halvfrosne bær legges i en ildfast form, (ca. 20 - 30 cm ) I dag bruker jeg blåbær, bringebær og jordbær, og så legger jeg også i noen ferske eplebiter. Dryss over en spiseskje sukker.
Bland sammen en røre av:
- det gule av skallet på en sitron
- saften av sitronen
- 3 egg
- 80 g sukker
- 100 g mel (gjerne glutenfritt)
- 1 ts vaniljesukker
- 2,5 dl kremfløte
Røra skal bli omtrent som en vaffelrøre.Slå røra over bærene, og stek i ovn på 200 grader i ca en halv time, stek litt mer hvis bærene var helt frosne da du startet.
Dt blir veldig godt hvis du serverer med krem, is eller vaniljesaus.

Lett å lage og veldig godt. Velbekomme :)

2 kommentarer:

  1. Fine spirer... det blir mye glede ut av noen frø.
    takk for oppskrifta, den skal jeg jammen prøve. Ha en fin uke!

    SvarSlett
  2. Høres nydelig ut, må kanskje prøves neste helg :-)

    SvarSlett