Når det vokser og gror under plantelyset, og det lover godt for nye avlinger i sommer, kan jeg med god samvittighet tømme fryseren for godsaker fra i fjor. Til søndagskaffen tror jeg det blir Clafoutis med bær:
- 350 g halvfrosne bær legges i en ildfast form, (ca. 20 - 30 cm ) I dag bruker jeg blåbær, bringebær og jordbær, og så legger jeg også i noen ferske eplebiter. Dryss over en spiseskje sukker.
Bland sammen en røre av:
- det gule av skallet på en sitron
- saften av sitronen
- 3 egg
- 80 g sukker
- 100 g mel (gjerne glutenfritt)
- 1 ts vaniljesukker
- 2,5 dl kremfløte
Røra skal bli omtrent som en vaffelrøre.Slå røra over bærene, og stek i ovn på 200 grader i ca en halv time, stek litt mer hvis bærene var helt frosne da du startet.
Dt blir veldig godt hvis du serverer med krem, is eller vaniljesaus.
Lett å lage og veldig godt. Velbekomme :)
Fine spirer... det blir mye glede ut av noen frø.
SvarSletttakk for oppskrifta, den skal jeg jammen prøve. Ha en fin uke!
Høres nydelig ut, må kanskje prøves neste helg :-)
SvarSlett