I fjor høstet jeg svarthyllblomstene 12 juli. I dag skriver vi 30 juni, og på kjøkkenet er både en porsjon saft satt til å trekke, og i ovnen står to brett med blomster for å tørke og bli til vinterens forkjølelseste. Nå lukter det sommer i huset.
Hylleblomstsafta er god som sommerdrikk, men den er også god å bruke som smak i desserter. Hylleblomstfromasj er kjempegodt. Friterte hylleblomster skal være en smakfull pynt, men det har jeg ikke lykkes godt med. Da vil jeg heller prøve denne sjokoladesausen med hylleblomstsaft når safta er ferdig om tre dager.
- 50 g sukker
- 150 g mørk sjokolade
- 1 ts vaniljesukker
- 3 ss fløte
- 3 ss konsentrert hylleblomstsaft
- 30 gram smør.
Varm opp sukker med fløte og hylleblomstsaft til sukkeret har smeltet. Ta kjelen av varmen. Brekk sjokoladen i små biter og rør den i blandingen til den har smeltet helt. Pisk vaniljesukker og smør i sausen. Denne sausen kan serveres varm eller kald.
Oppskrift på en hylleblomstsaft står på 12 juli 2010. (Saften som er brukt i sjokoladesausen er laget uten rabarbra.)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar