I år har det vært lite udyr i kjøkkenhagen min, og grønnkålen står frodig og grønn, klar til å bli spist. Jeg sådde dem inne i potter i begynnelsen av april, så de fikk mulighet til å vokse litt før de ble satt ut i hagen blant sultne insekter. På bloggen min 15 september i fjor kan du se bilde av fjorårets grønnkål som det kun var insektene som fikk glede av. Det går opp og ned i hagelivet :)
Grønnkålsuppe er kjempegodt, og nå har jeg fått en oppskrift som gjør suppa litt mer eksotisk enn bare å være en grønn jevnet suppe.
Kok finhakket fersk ingefærrot i 1,0 liter vann i 10 minutter. Bruk ca. 1 - 2 cm av et rotstykke.
8 store grønnkålblader og 1 liter friske nesleblader trekkes i lettsaltet vann i 8 minutter sammen med 1,5 skrellet eple skåret i terninger, og 15 druer. Legg blader og frukt, og 0,5 liter av vannet over i ingefærgryta, og mos med stavmikser. Tilsett litt hakket chilli, mengden er avhengig av hvor sterk du vil ha suppa.
Tilsett kyllingfond eller buljongterninger, smak til med pepper, litt presset lime og 6 ts chreme fraische.
Lime, ingefær og chilli gir kjempegod smak, men prøv deg fram til hvilke mengder som passer for deg.
Mmmm den suppa høres godt ut, må prøve og lagen den en gang, ha en fin Mandag, hilsen Lisbeth :-)
SvarSlett