mandag 4. juli 2011

Sunt og godt

I år har det vært lite udyr i kjøkkenhagen min, og grønnkålen står frodig og grønn, klar til å bli spist. Jeg sådde dem inne i potter i begynnelsen av april, så de fikk mulighet til å vokse litt før de ble satt ut i hagen blant sultne insekter. På bloggen min 15 september i fjor kan du se bilde av fjorårets grønnkål som det kun var insektene som fikk glede av. Det går opp og ned i hagelivet :)

Grønnkålsuppe er kjempegodt, og nå har jeg fått en oppskrift som gjør suppa litt mer eksotisk enn bare å være en grønn jevnet suppe.

Kok finhakket fersk ingefærrot i 1,0 liter vann i 10 minutter. Bruk ca. 1 - 2 cm av et rotstykke.

8 store grønnkålblader og 1 liter friske nesleblader trekkes i lettsaltet vann i 8 minutter sammen med 1,5 skrellet eple skåret i terninger, og 15 druer.  Legg blader og frukt, og 0,5 liter av vannet over i ingefærgryta,  og mos med stavmikser. Tilsett litt hakket chilli, mengden er avhengig av hvor sterk du vil ha suppa.

Tilsett  kyllingfond eller buljongterninger, smak til med pepper, litt presset lime og 6 ts chreme fraische.

Lime, ingefær og chilli gir kjempegod smak, men prøv deg fram til hvilke mengder som passer for deg. 

1 kommentar:

  1. Mmmm den suppa høres godt ut, må prøve og lagen den en gang, ha en fin Mandag, hilsen Lisbeth :-)

    SvarSlett