søndag 1. januar 2012

1. januar og årets første innhøsting

Godt Nyttår alle sammen. En god start på året er å gå ut i hagen og høste grønnkål til middagen, forvelle den, ha i litt fløte, en liten klatt smør, salt og pepper, og så kjøre alt med stavmikseren til en god stuing. Dette tror jeg må være like styrkende som Skipperns bokser med spinat. For å feire det nye året tente jeg stearinlys i det kalde nedfrosne drivhuset også. Det er enda mange uker før jeg får sol ned til drivhuset i hagen, men jeg kan jo bruke ukene til å glede meg.


4 kommentarer:

 1. Godt nytt år. Ser deilig ut med grønnkål. Jeg dyrker det også, men her kommer snøen (50 cm nå) så innhøstingen må gjøres noe før. Grønnkål er ifølge forståsegpåere supermat.

  SvarSlett
 2. Så fin grønnkålen din ser ut:)
  Hvordan holder du utøy unna grønnkål? Jeg har sluttet å ha alt som er beslektet med kål, jeg får så mye kålormer.
  Grønnkål er en fin kilde for vitamin K og er et hjelpesstoff for at kroppen skal lettere oppta vitamin D.
  Godt nyttår
  Liza

  SvarSlett
 3. Ah, det låter fantastiskt gott :)

  SvarSlett
 4. Jeg greier ikke å holde utøy unna grønnkålen jeg heller, men i år har det gått bedre enn på lenge. Jeg synes det hjelper litt å dyrke dem i potte i drivhuset først, slik at de er litt etablerte når de kommer ut. Dessuten lar jeg utøyet spise på den på sommeren, og så høster jeg heller de øverste bladene utover høsten og vinteren. Da har utøyet gått i dvale.

  SvarSlett