torsdag 15. desember 2011

15. desember - Julesild med masse løk

En viktig del av forberedelsene i advent er å lage julesilda. Jeg kan bruke vanlig spekesild eller kryddersild, og det blir godt uansett, for det viktigste med julesilda er løken. Bildet ovenfor er av årets rødløkavling.

4 - 6 fileter av kryddersild eller spekesild vannes ut, skjæres i biter og legges lagvis på glass med (minst) 2 løk som er skåret i skiver.

Lag lake av:
0,5 dl sukker
4 dl vann
2 dl 7% edikk
kok opp og rør til sukkeret er oppløst
legg også i
1 ss hel svart pepper
1 ts hel kvit pepper
1 ss sennepsfrø (se tantes hage 21.10.11)
1 laurbærblad

Hell laken over silda og løken. La silda stå kaldt i minst to døgn før den serveres.

1 kommentar:

  1. Å det hørtes godt ut, må kansje lage det æ og :)

    Ha en fortsatt fin førjuls tid, hilsen Lisbeth :D

    SvarSlett