lørdag 17. desember 2011

17. desember - Tyttebær Vaccinium vitis-idaea

Tyttebær, Vaccinium vitis-idaea, er en liten eviggrønn herdig plante som står frisk og blank gjennom hele vinteren. Ikke rart denne har blitt brukt i juledekorasjoner. Tyttebærsyltetøy til jul, en helt nødvendig, og tyttebær kan også være kjempefin i annet julegodt. Jeg har en julekake som blir kjempegod med tyttebær, og jeg deler gjerne oppskriften med andre. Den holder seg lenge, og blir nesten bedre etterhvert.

Krydderkake med tyttebær:
-lag eggedosis av 3 egg og 3 dl sukker
rør inn:
-1 ts natron
-1 ss malt kanel
-1 ss malt nellik
-1 ss malt ingefær
-1,5 dl kulturmelk (hel)
-1,5 dl tyttebærsyltetøy, helst litt stivt syltetøy
-150 g smeltet smør
-4,5 dl hvetemel


Stekes i en kakeform som rommer 2 liter, 175 grader i ca. 1 time.

2 kommentarer:

  1. Jeg har en tyttebær plante som jeg har kjøpt som står i potte ute. Burde jeg sette den i bakken?
    mvh
    Liza

    SvarSlett
  2. Mjuka kryddkakaor med lingon smakar smaskens. Jag har aldrig bakat det själv men nu undrar jag om det inte blir av. Låter helgott :)

    SvarSlett