fredag 20. juli 2012

Kvann - Angelica Arcangelica

Kvann (Angelica archangelica) er en toårig plante som vokser i de nordlige delene av Skandinavia og på Færøyene og Island. Det første året vokser det bare blader, men  det andre året får den en stamme som kan bli opp til to meter høy, og store runde blomsterhoder som består av mange småblomster i skjerm. Her står min kvann klar for å komme med blomstene. Blomsterknoppene står som speidende tranehoder og ser over til peonene. Denne planten er nok en foredlet art som blir rødlig i blomsten.

Planten har vært brukt som krydder, som grønnsak og som medisin, jeg prøve å lære med litt om hvordan jeg kan bruke den.

4 kommentarer:

 1. Den røde kvannen er mektig stilig!

  SvarSlett
 2. Dette var virkelig en flott plante!

  Klem Vivi

  SvarSlett
 3. Jeg var på Færøyene for et par år tilbake og jeg fikk suppe av kvann . Det var en merkelig , men veldig god smak. Krydret syrlig på en måte. Kvann er en god kilde til C-vitamin bla og jeg mener vikingene hadde veldig streng straff for tyveri fra kvannfeltet. Mange av de gamle husene i Torhavn hadde fortsatt kvann ved husveggen. Får du noen frø fra kvannplanene dine er jeg veldig interessert om du skulle få noen tilovers. Jeg mener å ha lest at frøene må i jorda veldig raskt etter de er modne. Ferskvare rett og slett :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei

   Jeg skal følge med når det blir frø. De som gav meg denne planten fortalte at planten er sådd av selvdyrket frø, så det går nok å få nye frø også.

   Slett