onsdag 14. desember 2011

14. Julesennep fra egen hage













Årets avling med gule sennepsfrø ble supplert med svarte sennepsfrø fra Santa Maria, for å få en god porsjon med julesennep. Oppskriften jeg brukte er slik:

1/2 dl gule sennepsfrø

1/2 del sorte sennepsfrø

2 dl vann

1 ss brunt sukker

1 ts salt

3 ss soyaolje

2 ts honning

Vannet kokes opp og sennepsfrøene blandes i det kokende vannet. Ta det bort fra varmen og la det trekke i 10 timer. Tilsett sukker, salt og eddik og kjør blandingen i en foodprosessor i 5 minutter. Tilsett oljen og honningen og kjør i 3 minutter til.

Denne sennepen blir fin til lutefisk dersom du liker sterk sennep. Grov kjøpesennep er vanligvis noe søtere så det kan eventuelt brukes mer sukker og honning dersom du ønsker det.








2 kommentarer:

  1. Oii.. æ har aldri laga sennet sjøl, kjøpte grov sennep idag på Rema ;O)
    Må være artig og lage sennep fra egen hage, ha en fin onsdsg, hilsen Lisbeth ;D

    SvarSlett
  2. Så enkelt å lage sjøl. Aldri kommet på det.. Kanskje du kan si litt oM dyrking av sennep. Er det krevende?

    SvarSlett